top of page

Да поговорим за манифестацията


Отваряш TikTok и всичко живо манифестира, всеки говори за различни методи за манифестация, чуваш как хората променят животите си кардинално и... все пак някак ти се струва странно, не можеш да повярваш напълно. Нормално. Когато за първи път чух за манифестацията, може би преди повече от 6 месеца, на мен също ми се струваше така. Повечето хора прибягват до манифестация, когато са в задънена улица, отчаяни са, нищо не им върви и се хващат като удавници за сламка за различни методи, търсейки начин да променят живота си. Без да осъзнават, че промяната започва отвътре навън. По същия начин бях и аз и от личен опит мога да ви кажа, че с тази нагласа нещата няма да ви се случат, по колкото и различни методи да манифестирате.


Малко хора обясняват какво всъщност се случва по пътя от започването на манифестациите до получаването на това, което искаме. Сега ще ви разкажа за основните грешки и пътят на манифестирането.


Не всичко е толкова магично, колкото изглежда

Много хора, които виждаме в тикток или някъде другаде говорят за манифестацията сякаш тя е единственото нещо, което ви е нужно, за да промените живота си, но това не е така. Зад манифестацията стои най-вече вярата и личностното израстване, което понякога може да е много трудно и продължително. Това се случва, защото ние привличаме не това, което искаме, а това което сме. Може да звучи сложно, но накратко ще ви дам пример: Ако си наредил живота си така, че нямаш време за мъж и дете, но ги манифестираш, как очакваш манифестацията да работи? Ако искаш висока позиция, но не правиш нищо за развитието си и не си особено упорит, манифестацията ѝ няма да ти помогне. Ако започнем да манифестираме, без да сме наясно с тези неща и без да сме отворени към промяна, желанията няма как да се случат. В моята ситуация животът започна да ме притиска да правя определени действия и промени, за да се материализират манифестациите ми. Аз съм изключително свързана с интуицията си и мога да разбера кога, какво и защо трябва да направя и винаги вярвам, че всичко се случва за по-добро и в моя полза. Напълно се доверявам на интуицията си и вярвам на процеса. Научила съм се да променям собствените си възприятия, ако не мога да променя ситуацията и това ми помага да стоя далеч от тревожност, депресия, житейски дупки и да съм спокойна и щастлива с това, което имам. Откъде да черпим вяра и да не се отказваме? Позитивното мислене според мен се случва по два начина - продължителна работа върху личностното развитие и възприятията или решение от раз, че вече не искаш да бъдеш жертва и в губеща позиция.

Аз се научих на позитивно мислене, след курса ми по невролингвистично програмиране. Там осъзнах колко всъщност нашите мисли и думи може да афектират нашия живот. Накратко казано, ако постоянно се считаме за жертви, недоволни сме и се оплакваме, то няма как да освободим място на щастието, то не вирее в градина с плевели.

Важно е да разберем, че животът не работи така че на нас да ни е добре, но ние сме способни да обръщаме нещата в своя полза. Като игра на тенис - ако ти подадат крива топка, може да се научиш да бягаш по-бързо и да си достатъчно гъвкав, за да я овладееш и да направиш точка.

В такива случаи много хора използват "позитивните утвърждения", които се казват на глас, доста често пред огледало, пишат се на т.нар. vision boards, слагат се като тапет на телефон и т.н. Утвържденията са изречения от сорта на: "Всичко работи в моя полза" "Животът ме обича и нарежда нещата добре за мен" и т.н. Моето мнение е конфликтно по тази тема, аз реално не изпитвам нужда да използвам нито тях, нито vision board, но ако това помага на вас - правете го.

Не забравяйте, че в манифестацията сте вие и Вселената. Молитва, разговор, бизнес среща, както искате го наречете, изпозлвайте каквито похвати ви помагат, ако се чувствате по-добре - в манифестирането няма строго утвърдени забрани, просто препоръки.

"Тъмната" страна на манифестирането


Умишлено съм сложила "тъмната" в кавички, защото тя е такава само привидно. Както казах, вероятно е да бъдете бутнати от съдбата да направите някакви промени, които може първоначално да ви се струват неудобни, да не се чувствате готови да ги направите. Като цяло може би ще се наложи да излезете от зоната си на комфорт. Ако не сте такъв тип човек, който да обича да се предизвиква и променя, може да прочетете тази статия за малко кураж и позитивизъм.

Често, когато започнем манифестиране и искаме промяна или нещо ново се случва така, че трябва да претърпим загуба. По този начин животът ни прави място за новото. Не се притеснявайте, не винаги говорим за загуба на човек, работа, позиции, може да изгубим вещ, аз например изгубих скъпа за мен гривна. Може да се отдръпнете от хора, които са ви били близки, да промените начинът си на живот и нещата, които ви правят щастливи. Работете над това да се чувствате комфортно в промяната.

И за край оставям най-важното за мен правило:

Вярвайте в процеса и се наслаждавайте на пътуването.

Помнете целта си, преследвайте я, но не забравяйте да се наслаждавате на пътят ви до нея. Много малко хора умеят да го правят - бъдете един от тях! В инстаграм съм споделила един метод за манифестация, който аз правя, така че може да ме последвате от ТУК. Ако ви е интересно да научите повече, може да ми пишете и да се абонирате от формата, за да получавате статиите директно в мейла си.


Comments


bottom of page